|
| Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) | |
| | Autor | Teade |
---|
Alju5 Kangelane
Postituste arv : 54 Age : 35 Location : Harjumaa Registration date : 01/05/2008
| Pealkiri: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Nelj Mai 01, 2008 1:12 am | |
| Tere. Ma kasutan Game Maker 5.3A. Kas keegi oskab seal teha nii, et mäng loeb muusikat ja/või hääli arvutis olevast kaustast. See käib muidu käsust: "Replace a sound from a file". Seda mul õnnestus välja mõelda, kuidas teha nii, et mäng loeb pilte ja taustu arvutis olevast mingist kaustast ja seda ma nüüd oskan, kuid häältega see ei õnnestu, aga oma mängude loomiseks ma vajan seda osata - need minu mängud on praegu sellised, et juba 1 vastane on 12MB suur, ma ei saa mängudega valmis, kui tahan teha palju vastaseid, maailmu ja hääli. Palun, kes kasutab registreeritud Game Makerit, aidake sellega. | |
| | | NoBaT Admin
Postituste arv : 1096 Registration date : 14/11/2007
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Nelj Mai 01, 2008 11:32 am | |
| Nii, gm 5-es ma ei tea täpselt kuidas, aga äkki saab nagu gm7-mes sound_add("Musa.mp3",1,true) et pane failinimi enda failinimi. 1 on background music, kui paned 0 on tavaheli. | |
| | | Alju5 Kangelane
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Reede Mai 02, 2008 12:27 am | |
| Mm...
Game Maker5.3A'ga saab teha osafailidega mängu. Pole ise veel nii teind päris, aga tean, et saab, kuna mul on juba ettekujutlus olemas ja see, et arvutis olevast kaustast saab importida videosid, pilte, taustu ja häälefaile - juba see ütleb ära. Kogu mängu võiks arvutist importida. Siis tuleb mäng kiiresti lahti ja on osafailidega, nagu need kuulsad välismaa keerulised mängudki ja kodulehel: http://www.yoyogames.com/ - seal on küllalt mänge, kus on isegi näiteks CAD'i ja DLL'i kasutatud. Selle oma vana taktkaga: luua enamus kõik ühte Executablesse - sellega ei jõua ma kuhugi ja ma teadsin seda sisimas ka enne. Aeg enda mänge täiendada ning executable võiks sisaldada vaid koodi ja mõningat materiali, mida kasutajatel kindlasti ei tahaks kopeerida lasta.
See kood, mille mulle saatsid, kahjuks ei aidanud, nagu ka kartsin. Kui viitsid, ehk saadad Game Maker õpetuse - noh, see võib kaa ju sinu 1 loodud koolitus olla, sul läheb sellega kindlasti vähe aega, kui viitsid, noh. | |
| | | NoBaT Admin
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Reede Mai 02, 2008 12:43 pm | |
| ma lisan su kohe msni ja aitan, ma pole gm 5--ega tegelend, aga vaatab:) | |
| | | Alju5 Kangelane
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Reede Mai 02, 2008 10:33 pm | |
| Game Maker5 ja Game Maker6 on väga sarnased, ainult võimalusi on enam Game Maker6's ning pildi järgi ja natuke näind, tundub, et ka Game Maker7 on sarnane, aga uute võimalustega.
Oh, siin on nii abivalmid inimesed.
Seda, et ma saan msnis vähe käia, aint reedel, laupäeval ja ehk ka pühapäeval praegu, aga neilgi päevadel mitte, ühiselamus msn ei tööta korralikult. Aga jah, kui satume ühel ajal msn'i, siis kirjutame. | |
| | | Alju5 Kangelane
| | | | NoBaT Admin
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Laup Mai 03, 2008 11:45 pm | |
| ega ta ju funktsioone ümber ei muuda, soovitan pigem tõmmata gm7:) | |
| | | Alju5 Kangelane
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Püh Mai 04, 2008 3:05 am | |
| | |
| | | NoBaT Admin
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Püh Mai 04, 2008 12:14 pm | |
| ma vaatasin, ja leitsin sellise kirjakese: sprite_add(fname,imgnumb,precise,transparent,videomem,loadonuse,xorig,yorig) Add the image stored in the file fname to the set of sprite resources. Only bmp, jpg and gif images can be dealt with. When the image is a bmp or jpg image it can be a strip containing a number of subimages for the sprite next to each other. Use imgnumb to indicate their number (1 for a single image). For (animated) gif images, this argument is not used; the number of images in the gif file is used. precise indicates whether precise collision checking should be used. transparent indicates whether the image is partially transparent, videomem indicates whether the sprite must be stored in videomemory, and loadonuse indicates whether the sprite should only be loaded when used. xorig and yorig indicate the position of the origin in the sprite. The function returns the index of the new sprite that you can then use to draw it or to assign it to the variable sprite_index of an instance. When an error occurs -1 is returned. | |
| | | Alju5 Kangelane
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Püh Mai 04, 2008 5:08 pm | |
| Selle asjaga, et mäng võtab pildi arvutist mingist eksisteerivast kaustast, ma sain hakkama ja ka sellega, et replaceb datas olevaid pilte ja taustu, arvutis mingist kaustast olevate piltide ja taustadega, kuid et mäng võtab lihtsalt ka taustad, hääled ja muusikad arvutis olevast kaustast - see ei õnnestu ikkagi. Kui ma ennem leppisin sellega, et ma asendan pilte, taustu, hääli ja muusikaid, siis nüüd tahaks, et mu data võtaks otse pildid, taustad, hääled ja muusikad arvutis olevast mingist kaustast ja ma tean, et ka see on võimalik. Piltidega on korras, aga taustade ja häälfailidega nagu errorit ei tule, lihtsalt, ei tee midagi. Aga need võiks kah töödata: taustad, hääled ja muusikad. Ei õnnestu kuidagi noh. Keegi, kes oskab, tehke gmd-õpetus palun. | |
| | | NoBaT Admin
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Püh Mai 04, 2008 5:59 pm | |
| MA ei saa hästi aru mida sa mainid, aga ütle msn palun:) | |
| | | Alju5 Kangelane
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Püh Mai 04, 2008 6:22 pm | |
| Minu msn on alju_5@hotmail.com, aga ma ei saa eriti msn'i, sest siin ühiselamus, kus ma hetkel olen, ei tööta see korralikult. Sõnumid, mida näiteks mulle siia saadad, jõuavad ainult osad minuni ja sõnumid, mida sulle saadan, ei jõua kõik sinuni - selline suhtlus on katkendlik ja poolarusaamatu... Ja siis lasin selle Yahoo! Messenger'i maha, mida siin kasutasin. Ehk on asi selles, et eri programmide kasutamisel, noh need ei saa teine-teisest päris aru, kuid MSN-Messenger siin ei tööta: Windows 98.
Aga sul rate.ee konto kah on, seal on kah päris mugav, nagu nati msn'i moodi? | |
| | | NoBaT Admin
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) Püh Mai 04, 2008 6:41 pm | |
| | |
| | | Alju5 Kangelane
| | | | Sponsored content
| Pealkiri: Re: Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) | |
| |
| | | | Palun aidake, kuidas teha osafailidega mängu. :) | |
|
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1 | |
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Sa ei saa vastata siinsetele teemadele